Smartlappencabaret

Joris: uniek in Nederland

Lachen en feesten gaan hand in hand met de enige smartlappencabaretier van Nederland: Joris!  Met de kapsones en zelfverzekerdheid die bij een topzanger hoort, gaat hij zijn publiek te lijf. Neemt bedrijven, bruidsparen en vrijgezellen moeiteloos op de hak. Won smartlappenfestivals en speelde voor groot en klein publiek. Maak kennis met de leukste zanger van Nederland!

Cabaret in een smartlap

Joris lijkt een smartlappenzanger, maar is  veel meer dan dat. Hij behandelt hedendaagse thema’s in toegankelijke en typisch Hollandse liedjes. Zijn uitsluitend eigen repertoire is meteen mee te zingen.

Hij bezingt het levenslied op geheel eigen wijze. Met titels als Oemba Boela, Als ze nee zegt (bedoelt ze ja) en  Sleutelkind verpakt hij cabaret in het levenslied. De teksten behandelen de hedendaagse thema’s en de orkestbanden zijn zeer professioneel gearrangeerd, ingespeeld en afgemixt. Joris is een veelgevraagde act voor grote en kleine feesten.

Grijp je kans!

Joris voelt zich thuis in theaters, op bedrijfsfeesten en op leuke festivals. Maar ook op  een bruiloft, verjaardag en vrijgezellenfeest verzorgt hij graag een hilarisch optreden. Voorziet (aanstaande) gehuwden graag van ongevraagde adviezen en voelt mee met 25 0f 40 jarige bruidsparen. Managers steekt hij een hart onder de riem met zijn ‘Het is eenzaam aan de top (maar mij hoor je niet klagen)’.  Hij heeft een gouwe tip: boek Joris nu hij nog betaalbaar is!

Over Joris

‘Het doel is AHOY!’, aldus Joris met een arrogantie die volgens hem bij een artiest past. Deze wandelende parodie verpakt humor en satire in zelf gecomponeerde meezingers.

Onder begeleiding van virtuoos gespeelde  eenvinger-akkoorden (en professionele orkestbanden) zingt hij zijn liedjes. Joris raakt hart en ziel en werkt op de lachspieren. Sterallures zijn de volslagen onbekende zanger niet vreemd, vandaar dat Joris zich graag leent voor een foto, handtekening of ‘meet and greet’. De weg naar Ahoy is langer dan gedacht, daar kan nog wel een schnabbel bij.

“Het is eenzaam aan de top, maar mij hoor je niet klagen”  

© Joris